|
Google SEO Türkçe Son Sürüm Sitemap - Meta Tag - 404 Hata Sayfaları
|
|
09-22-2009, 10:37 PM
(Bu Mesaj Dün 10:40 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Tickhi.)
|
|||
|
|||
|
Google SEO Son Sürüm Sitemap - Meta Tag - 404 Hata Sayfaları Sürüm : 1.1.13 Eklentinin amacı Mybb forum sisteminde SEO başlangıç klavuzu ile çalışmalara başlayan hem kullanıcı dostu hemde arama motorları dostu bir sistem hazırlamaktı ve kararlı sürüm ile sizlere sunuluyorç MyBB SEO eklentisi MySQL, PHP , Apache ve mod_rewrite desteği olan host/serverlarda MyBB 1.4 forum sistemlerinde UTF-8 karakter setini kullanan sistemlerde sorunsuz çalışmaktadır. Özellikle MySQL 5, PHP 5 desteği önemlidir. MyBB SEO eklentisi Açık Kaynak Yazılım (GPL) bir çalışmadır ve ücretsizdir. Buda demek oluyorki bu eklentiyi ücretsiz indirebilir ve istediğiniz alanları kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Eklentiyi kurduğunuz için sitenizde herhangi bir yere link koymak zorunda değilsiniz. Eklentinin Genel olarak Özellikleri: 1. Google SEO 404: * Hata sayfaları yerine 200 404 hata koduna geri döner * 404 hata sayfalarına Google'ın 404 widgetini ekleyebilirsiniz * Özel 404 hata sayfaları hazırlayabilirsiniz. 2. Google SEO Meta: * Forum açıklamalarına meta etiketler oluşturabilme özelliği 3. Google SEO Yönlendirme: * Yeni URL'lere eski URL'leri yeniden yönlendirme (forum-1.html linkini otomatik yeni-forum şeklinde yönlendirir) * Bu URL kırılmalarını ve çift içeriği önler 4. Google SEO Site Haritası: * Dinamik XML Site Haritası oluşturur * Arama motorları tarama olmadan içeriği bulur 5. Google SEO URL: * Standart URL yerine Seo destekli yeni URL tarzı (örneğin showthread.php? TID = 12345 yerine forum/konu-adi şeklinde ) * UTF-8 URL'lerinde desteklenmektedir * Uniquifier olmayan uygulanır, benzersiz URL'ler Kurulum: 1.) Paketin içindeki inc klsörünü ana dizine (images, admin vs. klasörlerinin olduğu dizin.) atın. 2.) Admin Panelinden Eklentiler(plugins) sayfasına girin ve google seo eklentisini aktif edin. 3.) ftpde; inc/functions.php dosyasını ftpnizden çekin. ve paketin içinde edit.txt dosyasındaki yörüngelere göre functions.php dosyasını düzenleyin. Sonra da tekrar ftpye atın. (veya bu yazının bitiminde bulunan eklerde 1.6 için düzenlenmiş halini direk kullanın.) 4.) Forum Ayarları // Google SEO URL ayarlarına girin. 5.) Enable Google SEO URLs seçeneğini ve Character Translation seçeneğini EVET yapın. Ve ayarları kaydedin. 6.) Tekrar Eklentiler (Plugins) sayfasına girin. Burada google seo kısmında size bir hata mesajı vercek. URL is disabled yazısının altında .htacces dosyasına eklemeniz için bir kod vercek onu ftpnizdeki .htacces dosyasını açın ve ekleyin. Tekrar ftpnize atın. 7.) Bu kadar. Türkçe Karakter hatası almamak için Character Translation kısmını evet seçip kaydedin. Not : Mybb 1.6 Kullananlar ekteki functions.1.6-googleseo.php yi kullanmaları gereklidir. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol
|
|||
|
09-22-2009, 10:42 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Google SEO Türkçe Son Sürüm Sitemap - Meta Tag - 404 Hata Sayfaları
teşekkürler Tichki paylaştığın için. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol |
|||
|
09-22-2009, 11:03 PM
|
|||
|
|||
|
Teşekkürler Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol |
|||
|
09-22-2009, 11:44 PM
|
|||
|
|||
|
Latin dil paketinde kullanabiliyormuyuz acaba? |
|||
|
09-22-2009, 11:49 PM
|
|||
|
|||
|
Hayır UTF-8 Forumlarda Kullanılabiliyor sadece. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol
|
|||
|
09-22-2009, 11:50 PM
|
|||
|
|||
|
Tamamdır. |
|||
|
09-23-2009, 12:18 AM
|
|||
|
|||
|
hocam utf forumu kullanıyorum. translation kısmınıda seçtim fakat türkçe karekterleri çevirmiyor. onun yerine konu veya forum id sini koyuyor. nasıl düzeltebiilirim. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol |
|||
|
09-23-2009, 12:20 AM
|
|||
|
|||
|
Sen seçimi o şekilde yaptıysan bekle konuların düzenlenmesi için zaman alıyor sitemap dahil hepsini zamanla mtr deki gibi çevirecektir. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol
|
|||
|
09-23-2009, 12:47 AM
|
|||
|
|||
|
hocam ben google seo 1.1.5 daha önceki eklentiyi kurdum eski seonun htaccesini googleseo htaccesinin içine ekledim ve linklerim yine çalıştı zamanla google linkleri google seonun linklerini indexledi ve eski seo htaccesinin kodlarını google seo htaccesinin içinden sildim linkler indexlendiği için şu anda sorunsuz kullanıyorum tek sorun site yöneticisi sayfasında bulunamadı 20 bin oldu 6000 konudan sadece 1800 konu sitemap a eklendi aylardır böyle sedece bulunamadı dolar gibi yükseliyor ben bu senin düzenlediğin eklentiyi kullanayımmı gerek varmı kolay gelsin Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol |
|||
|
09-23-2009, 12:51 AM
|
|||
|
|||
|
eski kodları .htaccess ten silme şimdilik indexlerin gitmesin.301 ile yönlendirme yaptım ama her zaman çalışmıyor oda google seo ile alakalı sanırım. Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Ol
|
|||
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Etiket Sistemi - Türkçe Karakter Destekli Tag Cloud | Tickhi | 377 | 22,302 |
08-14-2010 10:21 PM Son Mesaj: Exor86 |
|
| Meta-Tag Eklentisi / Meta-Tag Plugin [1.4] | LowBattery | 62 | 5,896 |
08-12-2010 05:25 AM Son Mesaj: hitbedava |
|
| Gelişmiş editör - Hot Editör Sürüm 2 - | Tickhi | 42 | 5,794 |
07-08-2010 01:13 AM Son Mesaj: sasalamba |
|
| Sitemap Oluşturucu [1.4] | Cann | 72 | 8,298 |
06-07-2010 09:02 AM Son Mesaj: brkO |
|
| Sitemap Generator RC2 Fix MyBB 1.4.4 | Tickhi | 72 | 6,686 |
06-04-2010 02:57 PM Son Mesaj: RocqiN |
|
Giriş
Üye Olun

Linkleri görebilmek için üye olmalısınız.